רוב האנשים רוצים להיות מאושרים. אפשר להגיד שכל מה שאנחנו מאחלים לעצמנו שיתגשם בחיים שלנו הם דברים שיגרמו לנו להרגיש יותר טוב. לעיתים אנחנו חושבים כי דברים חומריים כמו כסף או הישגים כמו קידום בעבודה יעלו את רמת האושר שלנו. מחקרים מראים שלמרות העלייה ברמת החיים והשפע במאה ה 21, אנשים דווקא מרגישים פחות אושר בחייהם.
על פי ארגון הבריאות העולמי כ- 30% מהאוכלוסייה סובל מדיכאון נכון לשנת 2020.
העניין הוא שאושר הוא דבר חמקמק, לא בדיוק יודעים ליצר אותו, להחזיק אותו או אפילו להיות מודעים שהוא נוכח ברגע זה.
אושר אינו רגע מזל משמח, או אירוע טוב שחיצוני לנו. אושר הוא תחושה של משמעות. הרגשה ברורה שאנחנו במקום הנכון לנו בדרך למטרות החשובות לנו. סוניה ליובומירסקי
להיות מאושר זה לא בהכרח להיות תמיד שמח. מרטין סליגמן מדגיש שאושר מתמשך כולל בתוכו 3 אלמנטים:
כאשר המשמעות היא המטרה של החיים – מה באנו לעשות כאן. אם המשמעות מרגשת אותנו היא נותנת תחושה של אושר גם בתנאי חיים קשים. ויקטור פרנקל מחבר "האדם מחפש משמעות" טוען כי מציאת המשמעות היא הכוח המניע בחיים.
כיום מקובל לראות את האושר כחלק מתפיסה רחבה יותר של המושג רווחה (סליגמן 2011, Flourish)
מכון גאלופ שחוקר את מרכיבי הרווחה בעשורים האחרונים הגיעו למסקנה כי רווחה מורכבת מ 5 תחומי חיים עיקריים:
רוב האנשים יכולים להעיד על שביעות רצון של תחום רווחה אחד. ואילו רק כ- 10% מהאנשים פורחים בכל חמשת התחומים.
רווחה ואושר אמיתיים ועמוקים נובעים מאיזון והגשמה של כל חמשת התחומים.
יחד עם זאת התחום שמשפיע דרמטית על רמת האושר הוא הרווחה בקריירה, מהסיבה שהעיסוק תופס את רוב שעות היום והוא גם נותן הגדרה וזהות אישית.
כאשר לא אוהבים את העבודה, אז גם אם יש קשרים חברתיים טובים, בטחון כלכלי ובריאות גופנית, סביר להניח שרוב היום מצויים בתלונות על מקום העבודה. זהו מצב משמש כגורם לחץ ומשפיע גם על הבריאות הגופנית ועל תחומים נוספים.
ניתן לומר כי, רווחה בקריירה היא הגורם הראשי לאושר.
אחד הדברים שעולים בסדנאות שלנו הוא, שלא פשוט לאנשים להגדיר מה משמעותי להם. מה התכלית של הדברים שבתשוקות שלהם, איך זה מתחבר לעבודה ואיך אפשר לעלות על מסלול האושר.
לכן גם אם כבר יודעים את התיאוריה, שצריך להתחבר למשמעות בעשייה, לא ברור איך זה נראה בפועל.
האבחון של המוג'ו נותן מפת דרכים מדוייקת לאנשים ולארגונים לעלות על מסלול המשמעות בקריירה, ומכך גם על מסלול האושר הן של האנשים והן של ארגונים. מרגע שיודעים היכן מסלול המשמעות, אפשר להתחיל לצעוד בו ולהתקדם.
מתקבלת בהירות של ליבת המסלול ושל רעשי הרקע. מתקבלת התחושה של מתי נמצאים במקום הנכון ומתי לא. ואם לא, מה ניתן לעשות כדי לחזור חזרה למסלול.
אנשים שיודעים את המסלול שלהם, הם אנשים מאושרים יותר.
אנשים מאושרים הם אנשים שתורמים יותר לארגונים שלהם. הם יצירתיים יותר, הם נעימים יותר, הם בעלי חוסן רב יותר והם בריאים יותר.